Platforma Consultatie-Medicala.ro ofera servicii medicale de telemedicina asa cum sunt reglementate de HG nr. 1133/2022. Platforma pune in legatura medicii cu pacientii. Serviciile oferite pacientilor sunt:
- Consultatie video (teleconsultatie)
- Interpretare analize, monitorizare si ajustare tratament (telemonitorizare)
- Interpretare CT/RMN/radiografii (telemedicina)
Consultatia video se face prin whatsapp (pacientul si medicul trebuie sa aiba instalata aceasta aplicatie), prin accesarea unui link ce este trimis pacientului cu o ora inainte de consultatia programata.
Interpretarea analizelor se face astfel: pacientul incarca analizele scanate sau fotografiate, in format pdf sau jpeg, iar medicul formuleaza o interpretare strict pe baza analizelor furnizate, fara a exista o discutie intre pacient si medic. Daca pacientul doreste sa discute cu medicul, se poate programa pentru o consultatie video.
Interpretarea CT/RMN se face astfel: pacientul incarca folderul DICOM din CD-ul primit de la clinica unde a efectuat investigatia. Medicul formuleaza o interpretare pe baza imaginilor primite. Furnizarea imaginilor in alt format poate duce la imposibilitatea interpretarii acestora de catre medic.
Toate tipurile de consultatie se finalizeaza cu un raport medical pe care medicul il incarca in platforma, iar pacientul il poate accesa si descarca din propriul cont. Raportul medical in cazul consultatiei video este disponibil in maxim 24 ore de la consultatie, iar in cazul telemonitorizarii si telediagnosticului in intervalul de timp stabilit de catre medic, interval care este afisat pe pagina din platforma a medicului.
Fiecare medic poate stabili ce tip de documente medicale elibereaza. Unele din acestea se pot elibera in format electronic si vor fi incarcate de medic in contul pacientului, de unde acesta si le poate descarca. Alte documente medicale trebuie, insa, eliberate in format fizic. Platforma Consultatie-Medicala,ro nu poate asigura eliberarea acestor documente in format fizic, trebuie ca medicul si pacientul sa gaseasca de comun acord o modalitate de inmanare a acestora. Pacientul poate delega o alta persoana (ruda, prieten etc.) sa ridice documentele eliberate in format fizic.
Medicul si pacientul pot decide in ceea ce priveste oportunitatea furnizarii / continuarii serviciului medical prin telemedicina, respectiv a necesitatii efectuarii serviciului medical in cadrul unui cabinet medical, fata in fata.
Pacientul poate refuza serviciul medical oferit prin telemedicina. Prin folosirea platformei pacientul isi exprima consimtamantul expres pentru accesarea platformei sau pentru serviciul medical oferit prin telemedicina.
Consultatie-Medicala.ro verifica credentialele medicilor pentru exercitarea legala a profesiei de medic, dar nu isi asuma responsabilitatea in cazul in care ii sunt furnizate documente falsificate.
Platforma Consultatie-Medicala.ro colecteaza datele personale ale medicilor si pacientilor numai in scopul cerut de lege, acestea fiind datele furnizate in cazul oricarui serviciu medical obisnuit. Datele personale colectate nu sunt furnizate niciunei terte parti, cu exceptia cazurilor prevazute de lege (de exemplu in cazul unei investigatii judiciare).